Duo Elektro

TEO elektrotechniek is aangesloten bij de stichting Duo-Elektro regio Oss. Het doel van de stichting is tweeledig: een bijdrage leveren aan de bestrijding van jeugdwerkeloosheid en een oplossing bieden voor het dreigend tekort aan elektromonteurs.

Via Duo-Elektro krijgen twee schoolverlaters tegelijk een niveu 2 BBL-traject. De ene week werkt de BBL’er 5 dagen (28 uur) en de andere week zit hij of zij 2 dagen op school (ROC) en 3 dagen in de Bedrijfsschool voor praktijkopdrachten. De andere BBL’er doet dat omgekeerd.

Normaliter kan een bedrijf, op basis van de huidige BBL-regeling enkele leerlingen opnemen. Maar door de aanpak van Duo-Elektro kunnen de aangesloten elektrotechnische bedrijven niet enkele, maar het dubbele aantal BBL-leerlingen opleiden en werk bieden.

De bedrijfsschool van de stichting is gevestigd in Oss en bestaat uit een cursusruimte en een praktijkinstructieruimte. Er wordt lesgegeven door een erkende leraar en er zijn daar volop mogelijkheden om praktijkervaring op te doen met veel voorkomende elektrotechnische installaties.

Neem vandaag nog contact op.